Η τέχνη της πίτας : παραδοσιακές συνταγές Δυτικής Μακεδονίας - Γηραλέα, Σούλα (Μαλλιάρης-Παιδεία, 2007)
Το βιβλίο «Η τέχνη της πίτας» περιέχει συνταγές, που βασίζονται στις παραδοσιακές πίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και συνταγές με πολυφύλλο, μια καινοτομία στο φύλλο της πίτας. Επίσης, δίνει πληροφορίες για το αλεύρι της πίτας ενώ παράλληλα προβάλλει την ιστορία και τις παραδόσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Η συγγραφέας του βιβλίου, Σούλα Σταμοπούλου Γηραλέα, είναι πτυχιούχος Φυσικός και εργάστηκε ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών του Ο.Τ.Ε. στην Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας μητέρα Κοζανίτισσα και σύζυγο από το Βελβεντό Κοζάνης, μέρη φημισμένα για τις πίτες τους, μυήθηκε στην τέχνη της πίτας. Η αγάπη και το μεράκι της για τα παραδοσιακά και τα χειροποίητα την οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, που αριθμεί 70 αναλυτικές συνταγές για πίτες επιλεγμένες και δοκιμασμένες από την ίδια τη συγγραφέα. Το βιβλίο, 160 σελίδων, με χοντρό εξώφυλλο και πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν την τέχνη της πίτας, ώστε να κάνουν επιτυχημένες πίτες για την οικογένειά τους ή για μερική επαγγελματική απασχόληση.