Οικογένεια της συμφοράς - Burroughs, Augusten (Introbooks, 2007)
O συγγραφέας και δημοσιογράφος Augusten Burroughs έχει χαρακτηριστεί από το Entertainment Weekly ως ένας από τους δεκαπέντε πιο αστείους ανθρώπους στην Αμερική. Ο λόγος είναι απλός και ξεκάθαρος σε όποιον διαβάσει την "Οικογένεια της συμφοράς", τη συγκλονιστική του αυτοβιογραφία. Παιδί χωρισμένων γονιών, ο Burroughs μεγάλωσε με τον ψυχίατρο της μητέρας του και την οικογένειά του, σε ένα περιβάλλον γεμάτο κωμικές ιδιαιτερότητες και τραγικά περιστατικά. Καθώς τα όρια ανάμεσα στο σωστό και το λάθος γίνονταν δυσδιάκριτα, ο νεαρός Burroughs έχτισε το παζλ της προσωπικότητάς του αντλώντας ερεθίσματα από την ντίσκο κουλτούρα και τους τηλεοπτικούς ήρωες της δεκαετίας του '70. Όλες οι ιστορίες που αφηγείται ο Augusten Burroughs στην "Οικογένεια της συμφοράς" είναι αληθινές. Αν δεν ήταν τόσο εξωφρενικά κωμικές, θα αποτελούσαν το ημερολόγιο ενός εφήβου σε σύγχυση. Όμως, ο Burroughs κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει από αυτή την ταραγμένη εφηβεία, αλλά και να διδαχτεί από τον παραλογισμό της και να χτίσει μια προσωπικότητα συναρπαστική και πολύπλευρη. "Η Οικογένεια της συμφοράς" μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Ryan Murphy, με πρωταγωνιστές τους Annete Benning, Brian Cox, Alec Baldwin, Joseph Cross και Gwyneth Paltrow.