Αγάπη - Morrison, Toni, 1931-2019 (Ξένη πεζογραφία, 2007)
Πέντε εντελώς διαφορετικές γυναίκες- η Μέι, η Κριστίν, η Χηντ, η Τζούνιορ, η Βίντα- πέντε εντελώς διαφορετικές ζωές, με μια μονάχα κοινή εμμονή: έναν άντρα, τον Μπιλ Κόζι. Καιρό μετά τον θάνατο του, ο πλούσιος και επιβλητικός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Κόζι συνεχίζει να ενσαρκώνει τους πόθους τους για έναν πατέρα, ένα σύζυγο, έναν εραστή, ένα φρουρό, ένα φίλο, χωρίς ποτέ να εκχωρήσει σε καμιά τους αυτό που τόσο επιθυμεί. Γιατί και εκείνος κυριαρχείται από σκοτεινά μυστικά: ένα ταραγμένο περελθόν και έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Τολμηρή διερεύνηση της φύσης της αγάπης, το μυθιστόρημα αποτυπώνει τα πολλά πρόσωπα και αποδίδει με μεγαλειώδη τρόπο την ορμή, το πάθος, το δέος και τον σπαραγμό του πιο οριακού συναισθήματος της ζωής μας.