Κούκλες - Jones-Gorlin, Nicolas (Αφροδίτη, 2001)
Η μόδα είναι Νόμος...; Ισως σε μια κοινωνία όπου η εμφάνιση είναι αυτό που υπαγορεύειτους κανόνες. Είναι όμως ένας νόμος ευμετάβλητος, ρευστός, υδραργυρικός. Η ηρωίδα του μυθιστορήματος Αρλίν και οι φίλες της, μοντέλα στις γαλλικές πασαρέλες, δεν συγχωρούν την ενδυματολογική άγνοια! Το στυλ είναι τα πάντα και ο κόσμος της μόδας η ζωή τους. Το ένδυμα κάνει τη προσωπικότητα ή ακόμη καλύτερα:το ένδυμα "είναι" η προσωπικότητα. Ανταγωνισμοί, επαγγελματικός φθόνος, μάχη μέχρις εσχάτων για την επικράτηση στον κόσμο του γκλάμουρ, όλα για την κατάκτηση του "πολυπόθητου στυλ", εώς την υπέρτατη "θυσία". Μια ζωή χωρίς "φαίνεσθαι" είναι μια ζωή χωρίς "είναι": προτιμότερος ακόμα και ο θάνατος.