Θέλω να ξέρω γιατί φυσάει ο άνεμος : και άλλα ερωτήματα για τον πλανήτη μας - Ganeri, Anita, 1961- (Θέλω να ξέρω γιατί / Σίρρις, 1997)
Η σειρά βιβλίων Θέλω να ξέρω Γιατί ψυχαγωγεί και παράλληλα μορφώνει τους νέους. Σ' αυτά υπάρχουν ζωντανές απαντήσεις σε έξυπνα ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του κόσμου. Γεμάτα πληροφορίες και ευφυή συμβάντα που εξηγούν το καθετί, από το Πόσο χρονών είναι η γη μέχρι το Που βρίσκεται το ασφαλέστερο μέρος σε μια καταιγίδα το Θέλω να ξέρω γιατί Φυσάει ο Άνεμος θα καταπλήξει, θα διασκεδάσει, θα μορφώσει και θα οξύνει το νου.