Οι περιπέτειες του Κάρλις : ένας μύθος από τη Λετονία - Mike, Jan (Μύθοι του κόσμου ;, 2002)
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας νέος κι έξυπνος άντρας, ο Κάρλις, που αποφάσισε πως είχε έρθει ο καιρός να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και να γνωρίσει τον κόσμο. Διέσχισε ψηλά βουνά και αχανείς πεδιάδες, έκανε νέους φίλους κι έζησε πολλές περιπέτειες ώσπου έφτασε στο κάστρο της πριγκίπισσας Εβελίνας. Είχε έρθει επιτέλους η ώρα που ο Κάρλις κι οι φίλοι του θα έδειχναν σε όλους όχι μόνο την αξεπέραστη δύναμή τους αλλά και την τιμιότητά τους!