Το λυπημένο αρκουδάκι - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος. Διεθνής Σοροπτισμός, 2005)
Ο Φλουφλού το αρκουδάκι δεν μιλάει στην τάξη, δεν παίζει στο διάλειμμα ούτε και γυρίζει χαρούμενος σπίτι του, όπως τα υπόλοιπα παιδάκια - αρκουδάκια. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Αν ο αναγνώστης αποφασίσει να ρωτήσει, θα μάθει περισσότερα για το πρόβλημα του Φλουφλού. Αν μάλιστα θέλει, μπορεί και να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο που τον απασχολεί και τον κάνει τόσο λυπημένο.