Μύθοι του Αισώπου - Αίσωπος, 6ος αι. π.Χ. (Ελληνικά Γράμματα, 2001)
Ο Αίσωπος, που έζησε πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, δεν ήταν ούτε πλούσιος ούτε όμορφος. Δεν ήταν άρχοντας, δεν ήταν δυνατός. Ηταν ένας φιλόσοφος, δηλαδή ένας άνθρωπος που αναζητούσε την αλήθεια και το δίκιο. Κι αν ήταν σκλάβος, όπως λένε, στη ζωή, ήταν ελεύθερος στο πνεύμα, κι αν δεν ήξερε γράμματα, είχε ιδέες, κρίση και σοφία. Γι ' αυτό και οι μύθοι που επινόησε διδάσκουν εκατομμύρια ανθρώπους, εκατοντάδες χρόνια τώρα σε όλο τον κόσμο, πώς να γίνονται καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι.