Μύκονος μπλουζ - Νάσιουτζικ, Παυλίνα, 1962- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2007)
Η ιστορία που θα σας διηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή, κάθε λέξη της. Εκείνο το καλοκαίρι συνέβησαν ένα σωρό φρικτά πράγματα απ' αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες και κάνουμε το σταυρό μας και φτύνουμε στον κόρφο μας και λέμε «Δόξα τω Θεώ, είμαι μια χαρά», ένα σωρό φρικτά πράγματα που βαθιά μέσα μας πιστεύουμε ότι θα συμβαίνουν πάντοτε στους άλλους και ποτέ σ' εμάς. Και αν κάποτε όλα αυτά συμβούν σ' εμάς; Γιατί συνέβησαν σ' εμάς, στη Μύκονο, εκείνο το καλοκαίρι. Σ' εμένα, μια συνηθισμένη μαμά δύο αγαπημένων αλλά αντιπαθητικών παιδιών, παλιά υπάλληλο βιβλιοπωλείου και τώρα «ένδοξη ιδιοκτήτρια» βίλας στον Ορνό, στον Mπρετ, το θεϊκό τεκνό της Μυκόνου για εκείνο το καλοκαίρι, τον ένδοξο επιβήτορα, και στην Αντιγόνη, υψηλή ιέρεια της Εκάλης, μητέρα τριών υπερκινητικών παιδιών και ένδοξη κληρονόμο πολλών τονάζ.