Ο θείος Τάκης : μυθιστόρημα - Ξανθούλης, Γιάννης, 1947- (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, 2005)
Ο θείος Τάκης είναι μια σύγχρονη παραλλαγή στο Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού, παραλλαγή ανατρεπτική και καυστικότατη ως προς τα νεοελληνικά μας ήθη. Το πιο τολμηρό, το πιο ερωτικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη.