Ο καθρέφτης και το πρίσμα : διηγήματα - Καραγιάννης, Μάκης, 1958- (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, 2007)
Τι είναι αλήθεια, τι πλάνη και τι ανάμεσά τους; Το ερώτημα αυτό επιχειρεί να αναδείξει ο Μάκης Καραγιάννης με αυτή τη συλλογή διηγημάτων. Οι 15 ιστορίες που την αποτελούν δεν συνιστούν άλλο από παραλλαγές, δοκιμές με διαφορετικό φωτισμό γύρω από δυο βασικά θέματα: τα βιβλία και τους βίους υπαρκτών ή φανταστικών προσώπων.