Μύθοι απο τους μύθους του Λαφοντέν. - Τασιόπουλος, Βαγγέλης, 1959- (Συλλογές, 2001)
Οι μύθοι του Ζαν ντε Λαφοντέν είναι ο κόσμος του: αυτός που είδε, αυτός που έμαθε, αυτός που έζησε. Παρόλο που δεν πρόδωσε ποτέ το δάσκαλό του, τον Αίσωπο, έμεινε πιστός στο πνεύμα της εποχής του κι αγάπησε τους ανθρώπους-τόσο που κι εμείς σήμερα, διαβάζοντας τους Μύθους του γινόμαστε καλύτεροι, όπως άλλωστε κι αυτός το θέλησε.