Πώς η Σουμουτού πήρε πίσω το σοφό βιβλίο της - Ψαράκη, Βάσω, 1945- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια ;, 2001)
Στο βιβλίο αυτό, που έχει τίτλο Πώς η Σουμουτού πήρε πίσω το σοφό βιβλίο της, ο μάγος Αλμπραντρά ζει φοβερές περιπέτεις στα νησιά των κουρσάρων, ενώ η Σουμουτού ταξιδεύει μέχρι την κοιλάδα του Τρίκορφου βουνού για να αντιμετωπίσει τον εχθρό της και να πάρει πίσω το σοφό βιβλίο της. Ένα «ταξίδι» στον κόσμο της φαντασίας, συναρπαστικό για παιδιά και μεγάλους, με υπέροχες εικόνες της Βάσως Ψαράκη.