Κατερίνα - Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Γαλάτεια, 1930-2016 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια, 2002)
Η Κατερίνα είναι ένα χαριτωμένο κορίτσι και ο Γιωργής ο ξάδελφός της. Όλα πάνε ωραία και καλά ως τη στιγμή που μαθαίνουν πως, για να πάνε στον Παράδεισο, πρέπει να κάνουν καλές πράξεις. Όμως, από δω και πέρα αρχίζουν οι τρελές παρεξηγήσεις, οι γκάφες και τα απρόοπτα, αφού κάθε καλή πράξη δεν οδηγεί πάντα και στο καλό! Τη συνέχεια αξίζει τον κόπο να τη διαβάσετε...