Μικρές κυρίες - Alcott, Louisa May, 1832-1888 (Little Friends, 2005)
Οι Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μέι Άλκοτ είναι η όμορφη ιστορία των τεσσάρων αδελφών Μαρτς. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Άμυ, τόσο διαφορετικές και τόσο αγαπημένες μεταξύ τους, μεγαλώνουν μαθαίνοντας να αντιστέκονται στις δυσκολίες, να ξεπερνούν τα εμπόδια, να νικούν τα λάθη και τα ελαττώματά τους, να χαίρονται ό,τι τους προσφέρει η ζωή. Η Μεγκ, η πιο μεγάλη, η πιο όμορφη, βάζει στην άκρη τη φιλαρέσκεια και τις κοινωνικές φιλοδοξίες της και βρίσκει την ολοκλήρωση στην αγάπη. Η καλή Μπεθ αφοσιώνεται στην οικογένειά της, στη μουσική και σ' όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και συμπαράσταση. Η Άμυ, η μικρότερη, η παραχαϊδεμένη των Μαρτς, δυσκολεύεται περισσότερο από τις άλλες να τιθασεύσει τον εγωισμό της. Κι η Τζο, το αγοροκόριτσο, είναι η «συγγραφέας» της οικογένειας και αυτή μας διηγείται την ιστορία. Και το απολαμβάνει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)