Σαν να μην πέρασε μια μέρα : Γιώργος Πολυράκης - Πολυράκης, Γιώργος Θ. (Ελληνική λογοτεχνία, 2006)
Δώδεκα διηγήματα παρμένα από τη ζωή. Αληθινά και τρυφερά σαν τη ζωή, μα μπορεί και υπερβολικά σκληρά, όπως είναι πολλές φορές η ίδια η ζωή. Τα διηγήματα του πρώτου μέρους αποτελούν δημιουργήματα της φαντασίας του συγγραφέα - θα μπορούσαν, όμως, να είναι και αληθινά γεγονότα. Τα διηγήματα του δεύτερου μέρους είναι προσωπικά βιώματα του συγγραφέα. Θα μπορούσαν, όμως, και να είναι δημιουργήματα της φαντασίας του. Το βέβαιο είναι ότι πολλοί αναγνώστες στα διηγήματα του δεύτερου μέρους θα βρουν κάτι κι από τα δικά τους μαθητικά ή φοιτητικά χρόνια. Κι αυτό θα είναι τόσο ζωντανό, σαν να 'ταν χτες. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε... Μια διαδρομή σε χρόνους τωρινούς και περασμένους, με δυνατές συγκινήσεις!