Τρύπωνας ο φαφαγάλος - Κωσταλλά, Αννα (Σύγχρονη συλλογή για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 2004)
- Σφάω το κεπάλι μου να θυμηθώ αν φλήρωσα την τσιχλόπουσκα στο φεριφτερά. Αυτός που ακούσατε μόλις τώρα να μιλάει είναι ο Τρύφωνας ο παπαγάλος, που μπερδεύει το πι με το φι. Μέσα σε τούτο το βιβλίο, αυτός θα τρυφωνίζει κι εσείς θα ξεκαρδίζεστε. Μπορεί όμως και να κλάψετε, δεν ξέρω, αυτό όμως που ξέρω σίγουρα είναι πως ο Τρύφωνας θα μείνει για πάντα μέσα στην καρδιά σας, όπως έμεινε και στη δική μας καρδιά. Γιατί ούτε εγώ ούτε ο Μάριος ο αδερφός μου ούτε η κυρία Καλλιόπη, αλλά ούτε και ολόκληρη η τάξη μας θα τον ξεχάσουμε ποτέ! Εκείνη όμως που θα τον θυμάται και θα τρέμει είναι η διευθύντρια του σχολείου μας...