Ο Γουίνι πάει σχολείο - Zoehfeld, Kathleen W. (Τα πρώτα μου βήματα με το Γουίνι, 1999)
Ο Κρίστοφερ Ρόμπιν πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο! Ο Γουίνι, το Γουρουνάκι, ο Ρω το Καγκουράκι, ο Τίγρης και ο Γκαρής αναρωτιούνται: τι κάνει στο σχολείο; Έτσι ο Κρίστοφερ Ρόμπιν τους λέει τα πάντα για την πρώτη μέρα. Στο σχολείο τραγουδούν, χτίζουν πύργους με τουβλάκια, παίζουν και φυσικά τρώνε! Μαθαίνουν την αλφαβήτα, το 1. 2. 3 και ζωγραφίζουν. Τα πρώτα βήματα με τον Γουίνι Οι προκλήσεις της καθημερινότητας γεμίζουν τα παιδιά ανησυχίες. Καινούριες εμπειρίες, όπως η επίσκεψη στο γιατρό ή η πρώτη μέρα στο σχολείο, τους προκαλούν άγχος. Ποιος μπορεί να τις γνωρίσει καλύτερα στα παιδιά από" το Γουίνι, το πιο διάσημο, το πιο αγαπημένο αρκουδάκι του κόσμου; Ο Γουίνι εκφράζει την αθωότητα του νηπίου, ενώ ταυτόχρονα δίνει στο παιδί κουράγιο και του χαρίζει ασφάλεια και σιγουριά. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΙΝΙ είναι τα ΠΡΩΤΑ, σίγουρα ΒΗΜΑΤΑ του παιδιού έξω από το οικογενειακό περιβάλλον.