Ο χοιροβοσκός του αυτοκράτορα - Andersen, Hans Christian, 1805-1875 (Μια φορά κι έναν καιρό..., 2000)
Κάποτε ζούσε ένας νέος και όμορφος βασιλιάς που είχε ένα πολύ μικρό βασίλειο. Κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να ζητήσει για γυναίκα του την κόρη του αυτοκράτορα στέλνοντάς της για δώρα ένα πανέμορφο τριαντάφυλλο, με θαυμάσιο άρωμα, κι ένα αηδόνι που κελαηδούσε υπέροχα. Στην πριγκίπισσα όμως δεν άρεσαν καθόλου αυτά τα δώρα και δεν δέχθηκε καν να δει τον βασιλιά. Εκείνος όμως δεν απογοητεύτηκε και αποφάσισε να δώσει ένα καλό μάθημα στην ακατάδεκτη πριγκίπισσα...