Η νεοελληνική εξωτερική πολιτική : ιστορική επισκόπηση - Ψυρούκης, Νίκος (Επικαιρότητα, 1981)
Οι καταβολές της νεοελληνικής εξωτερικής πολιτικής Η νεοελληνική εξωτερική πολιτική στα χρόνια της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης Η νεοελληνική εξωτερική πολιτική στην εποχή της ανοδικής πορείας του ελληνικού καπιταλισμού Η νεοελληνική εξωτερική πολιτική στην εποχή της βαθειάς γενικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού.