Το μαγικό σπαθί : η μάχη για το Κάμελοτ - Krulik, Nancy E. (Μίνωας, 1998)
Κάποιος έκλεψε το Εξκάλιμπερ, το μαγικό σπαθί. Χωρίς τη δύναμή του, μαύρες μέρες περιμένουν τη χώρα του Κάμελοτ, που απειλούν να την κυριεύσουν σατανικοί άνθρωποι. Η μοίρα ορίζει ότι μια νεαρή κοπέλα, πρέπει να βρει το ξίφος και να το επιστρέψει στο βασιλιά Αρθούρο. Μόνο τότε η ειρήνη και η ευημερία θα ξαναγυρίσουν στο Κάμελοτ. Θα φανεί όμως τόσο γενναία, η Κέιλυ ώστε να μπει στο Απαγορευμένο δάσος; Θα καταφέρει τελικά να βρει το Εξκάλιμπερ;