Dune : τα παιδιά του Ντιούν - Herbert, Frank, 1920-1986 (Anubis, 2003)
Το τρίτο βιβλίο των χρονικών του Dune, που αιχμαλώτισε τη φαντασία εκατομμυρίων αναγνωστών και κατέκτησε τα κορυφαία βραβεία του χώρου Hugo και Nebula. Η οικολογική μεταμόρφωση του Αρράκις προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Η βλάστηση αρχίζει πια να καλύπτει τις άλλοτε άγονες εκτάσεις του πλανήτη, ενώ το πολύτιμο μελάνζ συνεχίζει να ρέει. Ο Οίκος των Ατρειδών διατηρεί τα σκήπτρα της εξουσίας, εδραιώνοντας την πολυπόθητη ειρήνη ως τα πέρατα της Αυτοκρατορίας. Σε αυτό τον κόσμο της απατηλής ευδαιμονίας, ο Λίτο και η Γκανίμα, τα εννιάχρονα βασιλικά δίδυμα, ακολουθούν τα βήματα του πατέρα τους κι ανατρέφονται ως Μεσσίες. Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Αυτοκρατορία δε χρειάζεται Μεσσίες...