Πάμε για καφέ - Αθανασιάδου, Ανθούλα (Κέδρος, 2001)
Μ' ένα φλιτζάνι καφέ στο χέρι. Τρεις φίλες πίνουν και παρηγορούνται. Άδοξοι έρωτες, εφήμερες σχέσεις, προβληματικοί γάμοι, άντρες, σεξ, παιδιά...Νευρικές κινήσεις και γρήγορες ρουφηξιές. Και τσιγάρα. Πολλά τσιγάρα... Καφές για όλες τις ώρες και όλες τις εποχές. Κοφτές γουλιές και εύκολες κουβέντες. Να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Ποια φαρμάκια; Η κυρά-Καλλιόπη ξέρει. Κάπου εκεί στη Λιοσίων. Μετρά τις φουσκάλες, γυρίζει ανάποδα τα φλιτζάνια στα πιατάκια κα ..."Μαύρη είναι η καρδούλα σου, χρυσό μου." "Ένας άντρας που το όνομα του αρχίζει από Δέλτα σου ράγισε την καρδιά, αλλά μη στενοχωριέσαι." "Έχεις και δεύτερο στεφάνι!" "Μεγάλη τύχη σε περιμένει!" "Έχεις περάσει δύσκολα, αλλά τώρα..." Τώρα, ποιος τις πιάνει! Νέες, ωραίες και ευτυχείς...