Ο πέμπτος ιππότης : ιστορικό μυθιστόρημα - Κονδύλης, Θάνος (Ψυχογιός, 2006)
Το 1444 ο δομινικανός μοναχός Τζιοβάνι ξεκινά από τη Βενετία για ένα ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη. Θέλοντας ν' αφήσει πίσω του μια μονότονη και ρηχή ζωή, αναζητά στην Ανατολή τον προορισμό του ως άνθρωπος. Όταν θα φτάσει στη μονή του Αγίου Αθανασίου, στην Καρύταινα της Πελοποννήσου, θα βρεθεί μπροστά σε ένα αναπάντεχο έγκλημα - τη δολοφονία του ηγούμενου. Θα αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης και κατά τη διάρκεια των ερευνών όχι μόνο θα μάθει πολλά από τα μυστικά που κρύβουν οι καλόγεροι, αλλά και ότι αρκετοί από αυτούς ίσως και να ήταν ικανοποιημένοι από τη δολοφονία. Μα πάνω απ' όλα θα ανακαλύψει αυτό που για αιώνες φυλασσόταν ως επτασφράγιστο μυστικό πίσω από τους πέτρινους τοίχους του μοναστηριού: το μεγαλύτερο μυστήριο του Χριστιανισμού. Με φόντο τη βυζαντινή Πελοπόννησο των Παλαιολόγων και των Φράγκων ιπποτών ξετυλίγεται σαν καβούρι μια ιστορία μυστηρίου που θα συναρπάσει και τον πιο συναρπαστικό αναγνώστη!