Οι γιατροί του νέου κόσμου - Μερίκα, Λένα (Κέδρος, 2003)
Από μικρός ονειρευόμουν να γίνω γιατρός. Μπαίνοντας στην εφηβεία είχα πειστεί ότι ιατρική και γκλάμορ είναι ένα και το αυτό. Όταν γνώρισα κι ερωτεύτηκα τη Μαρία, που καιγόταν να γίνει μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ή των Γιατρών του Κόσμου όταν μεγαλώσει, μοιράστηκα το όνειρό της. Πριν όμως γίνουμε Γιατροί του Κόσμου, η αρρώστια και η ανάγκη χτύπησαν την πόρτα μας. Έτσι ανασκουμπωθήκαμε και πιάσαμε αμέσως δουλειά σαν «γιατροί» στα προσφυγικά του? Νέου Κόσμου!