Ο άγιος Ιούδας : και η θεόπνευστη επιστολή του - Μπαϊρακτάρης, Στυλιανός Σ. (Καινούργια γη, 2007)
O Απόστολος Ιούδας και ο Απόστολος Ιάκωβος, οι δύο αδελφόθεοι, ήταν παιδιά του μνήστορος Ιωσήφ. Επομένως μεγάλωσαν και ανατράφηκαν μαζί με τον Ιησού. Μετά την Ανάσταση του Κυρίου και ο Ιούδας κατέλαβε εξέχουσα θέση στην εκκλησία των Ιεροσολύμων Εκήρυξε με ζήλο το Ευαγγέλιο. Την επιστολή του την έγραψε περί το 65 μ.Χ. και καυτηριάζη σ'αυτήν τους αδίστακτους αιρετικούς που προσπαθούν να παρασύρουν τους πιστούς στην πλάνη και στη φαύλη ζωή και να στηρίξει τους χριστιανούς στην αληθινή πίστη.