Η πύλη του Πτολεμαίου : η τριλογία του Βαρτιμαίου - Stroud, Jonathan (Σειρά φαντασίας, 2006)
"Κάποτε, πολύ παλιά, ήμουν ασυναγώνιστος. Γκρέμιζα βουνά. ισοπέδωνα με μια πνοή μου δάση." Έχουν περάσει δύο χιλιάδες χρόνια από τότε που ο Βαρτιμαίος βρισκόταν στο ζενίθ των δυνάμεών του - που ήταν άτρωτος στη μάχη και φίλος του μέγα μάγου Πτολεμαίου. Τώρα, παγιδευμένος στη Γη και καταφρονεμένος από τον κύριό του, το Ναθάνιελ, ο Βαρτιμαίος βλέπει την ενέργειά του να εξαντλείται με ταχείς ρυθμούς. Στο μεταξύ, η καταζητούμενη Κίττυ, που κρύβεται με ψεύτικη ταυτότητα στο Λονδίνο, συνεχίζει μυστικά τις έρευνές της για τη μαγεία και τους δαίμονες. Ελπίζει να μπορέσει να σπάσει το φαύλο κύκλο του ανταγωνισμού μεταξύ πνευμάτων και ανθρώπων. Το συναρπαστικό τελευταίο μέρος της Τριλογίας του Βαρτιμαίου μάς ταξιδεύει στους αιώνες και σε άγνωστους κόσμους. Οι δρόμοι του Βαρτιμαίου, του Ναθάνιελ και της Κίττυ διασταυρώνονται για μια τελευταία φορά. Πρέπει να νικήσουν μαζί τούς προδότες μάγους, να αποκαλύψουν τη φρικτή συνωμοσία και να πολεμήσουν τη μεγαλύτερη απειλή στα χρονικά της μαγείας. Και, το χειρότερο απ'' όλα, πρέπει να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο.