Πήλιο : βόρειο και κεντρικό, Βόλος, Κίσσαβος : Θεσσαλία (Ανακαλύψτε την Ελλάδα, 2006)
Κένταυροι, μαγικό βουνό, βουνό και θάλασσα μαζί, Αιγαίο και Παγασητικός στο κέντρο της Ελλάδας, ζωντανά χωριά -πολύχρωμο σκηνικό, αρχοντικά και καλντερίμια... Τα έχουμε χρησιμοποιήσει όλα. Έχουμε τοποθετήσει όλες τις πιθανές "ταμπέλες", έχουμε προσπαθήσει να περιγράψουμε αυτό που τα μάτια βλέπουν και η ψυχή αναγνωρίζει ως οικείο. Το Πήλιο. Έχουν γραφτεί τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Πόσα περισσότερα θα μπορούσαμε να σας προσφέρουμε; Το ερώτημα πιστεύουμε ότι θα απαντηθεί στις σελίδες που ακολουθούν. Τόσο απλά. Αν δείτε το Πήλιο ως χώρο αναψυχής, φυσικής και ψυχικής ανάτασης, θα πρέπει να μάθετε ότι δεν έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Τα όποια θετικά αποτελέσματα προκύπτουν από την επαφή σας μαζί του, τελειώνουν όταν φύγετε από εκεί. Αν οι συνδυασμοί των χρωμάτων και το φυσικό σκηνικό σάς πείσουν για την αθωότητά τους, να είστε σίγουροι ότι έχετε "αγοράσει" μεγάλο παραμύθι. Ετούτο το βουνό εξακολουθεί να κατοικείται, εξακολουθεί να είναι ζωντανό και παραγωγικό και πίσω από το τουριστικό παραβάν κρύβονται οι Πηλιορείτες. Χωρίς χαρακτηρισμούς και επιθετικούς προσδιορισμούς. Ο περιηγητής είναι δύσκολο να αντισταθεί στο Πήλιο και είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί σε ατέλειωτους λυρισμούς. Εκεί λοιπόν που έχει στήσει τα καλύτερα καλολογικά του στοιχεία στη σειρά, ξαφνικά αισθάνεται ανεπαρκής. Τι καινούργιο έχει να μας καταθέσει πέρα από βαρετά κοσμητικά επίθετα; Τι μπορεί να αποκαλύψει για έναν τόπο που χρόνια τώρα επενδύει επάνω του η βαριά τουριστική βιομηχανία; Το θέμα Πήλιο είναι πολύ φιλικό απέναντι στον "χρήστη", αλλά για να το απολαύσετε αληθινά πρέπει να βρείτε κάτι δικό σας. Μπορείτε να αρχίσετε από έναν άνθρωπο (όπως έκανα εγώ), να τοποθετήσετε ένα σημείο αναφοράς και από εκεί και πέρα να ανακαλύψετε το "δικό σας Πήλιο". Με αυτόν τον τρόπο σχεδιάστηκε αυτός ο οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας. Προσφέροντας ανοιχτούς ορίζοντες. Και μπορεί να λείπει το Νότιο Πήλιο, αλλά υπάρχει ο Κίσσαβος... "δικός μας" κι αυτός!