Η Βασιλική και η νεράιδα του νερού - Φώτου, Γιώτα, 1957-2019 (Βατόμουρο, 2006)
Ένα κοριτσάκι πηγαίνει βόλτα στο ποτάμι και συναντά τη νεράιδα του νερού που κλέβει τη φωνή όσων της μιλάνε. Έτσι, η νεράιδα της κλέβει το Β και η Βασιλική δεν μπορεί να το προφέρει και το ψάχνει παντού: στη βρύση, στην κατσαρόλα, στο πηγάδι, το χαλάζι, στα παγάκια. Τελικά, με τη βοήθεια ενός χελιδονιού, ανακαλύπτει τη νεραϊδούλα και το Β σε μια δροσοσταλίδα. 'Αραγε, υπάρχει η νεράιδα του νερού ή απλά η Βασιλική είχε ένα μικρό κρυολόγημα; Μια γλυκιά τρυφερή ιστορία.