Τραγουδάει το χορτάρι - Lessing, Doris May, 1919-2013 (Σειρά γυναικείου βιβλίου, 1984)
Το πρώτο της μυθιστόρημα, The Grass is Singing (ελλ. μτφρ. Τραγουδάει το χορτάρι, εκδ. Γνώση, 1984), το οποίο εκδόθηκε το 1950, αναφέρεται ακριβώς σε μια «τραγωδία που αναμιγνύει την αγάπη με το μίσος, με υπόβαθρο τις ασυμφιλίωτες ρατσιστικές εντάσεις στην Αφρική». Το βιβλίο γνώρισε σημαντική επιτυχία στη Bρετανία, lessingcat_200-6908d1743d3703a483014a4d1ec0cd1e53bd1d1b-s6-c30τις Hνωμένες Πολιτείες και μεταφράστηκε σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.