Η επιστροφή του Αγαπήνορα - Σμυρλή, Αγγελική Δ., 1938- (Κέδρος, 1992)
Το καλοκαίρι του 1988 ο Αριστείδης Αγαπήνορας φθάνει στην Πάφο ύστερα από τριάντα χρόνια απουσίας. Η επιστροφή του όμως στο χώρο των νεανικών του αναμνήσεων γίνεται αφορμή ν' αναβιώσει μέσα του η ταραγμένη τριακονταετία. Το ίδιο θα συμβεί και στους παλιούς φίλους και συναγωνιστές του. Από διαφορετικές οπτικές γωνίες ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει σ' ένα εσωτερικό μονόλογο τα γεγονότα που σημάδεψαν την περίοδο αυτή κι οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα.