Το βιβλίο του μικρού αδερφού - Geijerstam, Gustav (Μικρή λογοτεχνική σειρά, 1984)
"Το βιβλίο του μικρού αδελφού" είναι από τα μυθιστορήματα που έχουνε σημειώσει εποχή στη φιλολογική ιστορία των σκανδιναβικών χωρων.Ο Γκυστλαβ Γκέϊγερσταμ άρχισε το διηγηματικό του έργο νατουραλιστικά για να εξελιχτεί γρήγορα σε λεπτόν ανατόμο της μοντέρνας ψυχής.Το θέμα των κυριότέρων έργων του είναι η σχέση μεταξύ των δύο φύλων,το πρόβλημα του γάμου και του έρωτος.Το μυστικό,θρησκευτικό αίσθημα,που δεν άφησε τον σουηδό ποιητή και στα πραγματικότερα μυθιστορήματα του,κορυφώνεται σ'αυτό το βιβλίο του,το απλούστερο,λεπτότερο και από τα χαρακτηριστικότερα του.