Μυστράς : ταξίδι στο χρόνο - Αϊβαλής, Παναγιώτης Δ. (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 2006)
Η αγάπη μου για την πατρίδα που με γέννησε και μου πρόσφερε την ανάσα και τη ζωή, είναι πολύ μεγάλη, ίσως υπερβολική. Χωρίστηκα απ' αυτή για πολλά χρόνια, αλλά το άρωμά της το κράταγα μαζί μου, μέσα από τη συλλογή που επί 40 χρόνια πλούτιζα από παλιές καρτ ποστάλ, χαρακτικά, φωτογραφίες, καταγραφές και οποιαδήποτε βιβλιογραφία αναφερόταν σ' αυτήν. Με όλα αυτά, ποτίζω τώρα αυτές τις σελίδες, για να μοιραστώ μαζί μ' αυτούς που υπάρχουν ζωντανοί στη μνήμη μου και στα μάτια μου, το Μυστρά.