Μύθοι των Οτόρι. - Hearn, Lian (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Μυθιστορήματα φαντασίας, 2005)
Το τρίτο και τελευταίο μέρος των "Μύθων των Οτόρι" μας μεταφέρει για μια ακόμη φορά στη φανταστική μεσαιωνική Ιαπωνία, τη χώρα με τους αυστηρούς κανόνες, την άγρια και παραπλανητική ομορφιά. Ο Τακέο και η Καεντέ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν την προφητεία: Για να φέρει την ειρήνη στη χώρα του, ο Τακέο θα δώσει πέντε μάχες -στις τέσσερις θα νικήσει, στη μια θα χάσει. Ενώ όμως ο Τακέο προσπαθεί να βρει συμμάχους στον αγώνα του, η Καεντέ πέφτει θύμα ενός αποτρόπαιου εκβιασμού. Όταν, στο τέλος, το φεγγάρι ανατέλλει λαμπρό πάνω από το πεδίο της μάχης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη νίκη... Η συγκλονιστική συνέχεια της "Παγίδας των αηδονιών" και του "Με το γρασίδι για προσκέφαλο", το "Λαμπρό φεγγάρι" ολοκληρώνει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο τους "Μύθους των Οτόρι": καταιγιστική δράση, επικές σκηνές που κόβουν την ανάσα, αναπάντεχη τροπή στις σχέσεις των ηρώων και, πάνω απ' όλα, η ανεκπλήρωτη μοιραία προφητεία για το μέλλον του Τακέο...