Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα : μυθιστόρημα - Αλεξάκης, Βασίλης Ι., 1943-2021 (Εξάντας, 2005)
Κάποιο μεσημέρι που έτρωγα μόνος μου στον Δημόκριτο,ένα εστιατόριο κοντά στο διαμέρισμά μου στην Αθήνα,εμφανίστηκες στην είσοδο του μαγαζιού και έριξες μια προσεκτική ματιά γύρω σου.Είχα τελειώσει το φαγητό μου και διάβαζα την εφημερίδα.Το βλέμμα σου με προσπέρασε όπως προσπέρασε και τους άλλους θαμώνες.Προσπάθησα να μετριάσω την απογοήτευσή μου.Συλλογίστηκα οτι είχαμε δώδεκα χρόνια να ιδωθούμε.Αναλογίστηκα όλες τις αλλαγές που είχε υποστεί στο διάστημα αυτό το πρόσωπό μου...