Μακάριοι οι πενθούντες : μυθιστόρημα - Παπαθανασοπούλου, Μάιρα, 1967- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2006)
Ενώ ο επιθεωρητής Μακντάουαλ κάνει γερές προσπάθειες να ξεμπλέξει μυστήρια και φόνους στην πιο ενδιαφέρουσα υπόθεση της καριέρας του, η Κρίστι Δήμου, φτασμένη Ελληνοβρετανή συγγραφέας αστυνομικών περιπετειών με διεθνές κύρος, αγωνίζεται να συγκεντρωθεί στη συγγραφή του επόμενου μπεστ σέλλερ της, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να πέσει η ίδια θύμα μιας ψυχρά υπολογισμένης δολοφονίας. Ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα, όπου η αστυνομική πλοκή είναι μόνο η αφορμή να μιλήσει κανείς για όσα συνθέτουν την ίδια τη ζωή, τις σχέσεις και τις ανθρώπινες υπάρξεις συνολικά.