Το φάντασμα της όπερας - Leroux, Gaston, 1868-1927 (Αστυνομική Βιβλιοθήκη, 2005)
Η φωνή του την καλεί. Η νεαρή σοπράνο Κριστίν νομίζει ότι είναι ο "Άγγελος της Μουσικής", φύλακας και προστάτης της. Μόνο η μαντάμ Ζιρί γνωρίζει ότι ο μυστηριώδης αυτός άγνωστος είναι το φάντασμα, ένας παραμορφωμένος μουσικός που ζει στις κατακόμβες κάτω από την Όπερα του Παρισιού, σκορπώντας τον τρόμο στους καλλιτέχνες.