Δύσκολα χρόνια - Dickens, Charles, 1812-1870 (Ελευθεροτυπία, 2006)
"Ένας που δεν μπορεί να πληρώσει, βάζει εγγυητή έναν που δεν μπορεί να πληρώσει. Είναι σαν κάποιος με ξύλινα πόδια να βάζει έναν με ξύλινα πόδια να εγγυηθεί για τα κανονικά του πόδια. Κανένας τους δεν έχει να πάει πουθενά".