Ένα άλλοθι για 3 εγκλήματα : άθλος της μις Μάρπλ - Christie, Agatha, 1890-1976 (Βιβλιοθήκη αστυνομικής φιλολογίας, 1980)
Η Αντέλ Φόρτεσκιου έπαιζε γκολφ, σ' ένα από τα αριστοκρατικά γήπεδα του Μπαίυτον Χηθ. Ο Πέρσιβαλ Φόρτεσκιου έλειπε, για εμπορικές υποθέσεις, στη Νότιο Αγγλία. Η δεσποινίς Ραμσμπότομ έριχνε πασιέντζες, κλεισμένη στο δωμάτιό της και ο Λάνσελοτ περιδιάβαζε ανέμελος στα παρισινά βουλεβάρτα. Και την ίδια ώρα, η δεσποινίς Γκρόσβενορ, ιδιαιτέρα γραμματέας, τα είχε χαμένα, γιατί "έφταιγε" το τσάι, όπως τουλάχιστον είχε πει ο Ρεξ Φόρτεσκιου, λίγο πριν πεθάνει.