Ο ήχος του καραγκιόζη : συμβολή στη μελέτη της δημιουργίας και της εξέλιξης του ελληνικού θεάτρου σκιών - Τσίπηρας, Κώστας (Λαογραφία / Νέα Σύνορα, 2001)
Αυτό το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, φίλες και φίλοι αναγνώστες, ενώ θα μπορούσε να είναι ένας απλός φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους της τέχνης του Καραγκιόζη, είναι κάτι περισσότερο, σαν μια κραυγή διαμαρτυρίας, που έρχεται μέσα από το λόγο δεκάδων, πολλών αείμνηστων σήμερα, καραγκιοζοπαιχτών, τους οποίους γνώρισα και αγάπησα και των οποίων κατέγραψα τη ζωή και το έργο. Γιατί η φωνή τους είναι η ίδια η φωνή της Ελλάδας, που, σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, αγωνίζεται να περισώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει, την πολιτιστική της κληρονομιά, μέρος της οποίας, φυσικά, είναι και ο ελληνικός Καραγκιόζης...