Η καλύτερη του κόσμου : αφήγημα - Κουμπαρέλη, Μπελίκα, 1958- (Κέδρος, 2004)
Είδα στο όνειρό μου ότι κρατούσα ρόπαλο και φύλαγα έξω από μια σπηλιά και μέσα η μαμά μου φοβόταν κι έτρεμε κι εγώ ήμουν ο φύλακας άγγελός της. Αλλά η σπηλιά έγινε τούνελ και μπήκε απ' την άλλη τρύπα ο εχθρός και μου πήρε τη μαμά μου. Μετά είδα ότι έκανα το ρόπαλο μαγκούρα και φύτρωσε στη πλάτη μου καμπούρα και φόρεσα μαύρα κουρέλια και βγήκα στη ζητιανιά. Ζητιανεύω να μου φέρουν μια μανούλα.