Συνάντηση με το χθες - Πολυράκης, Γιώργος Θ. (Έλληνες λογοτέχνες, 2005)
Ο Ορφέας Κομνηνός, πετυχημένος δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωρίζει στη διάρκεια των διακοπών του, τις αδελφές Ναυσικά και Αλκυόνη Μαντά. Αμέσως νιώθει μιαν ανεξήγητη οικειότητα με τη Ναυσικά αλλά ερωτεύεται την Αλκυόνη. Οι δύο νέοι αποφασίζουν να παντρευτούν, κάτι που δεν ενθουσιάζει καθόλου τον πατέρα των κοριτσιών. Ο Χριστόφορος Μαντάς, ένας λεβεντάνθρωπος, φέρεται παράξενα και ο Ορφέας νιώθει να υποβόσκει ένα μίσος και μια απέχθεια απέναντί του χωρίς να καταλαβαίνει το γιατί. Ο Μαντάς φαίνεται αποφασισμένος να εμποδίσει το γάμο της κόρης του με το δημοσιογράφο. Κι από εκεί αρχίζουν όλα. Ένας κατακλυσμός, μια θύελλα από πρόσωπα και γεγονότα αρχίζουν να παρελαύνουν μέσα στο βιβλίο. Έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό παρελθόν αλλά επηρεάζουν αμετάκλητα τα πρόσωπα και τις σχέσεις μεταξύ τους. Ώσπου, κάποια στιγμή, έρχεται η κάθαρση.