Η αίθουσα φόνων : αστυνομικό μυθιστόρημα - James, Phyllis Dorothy, 1920-2014 (Συγγραφείς απ'ολο τον κόσμο, 2006)
Όταν ο Νταλγκλίς πείθεται από έναν παλιό φίλο του να επισκεφτεί το Ντιπέιν, ένα μικρό ιδιωτικό μουσείο στην άκρη του δάσους του Χάμπστεντ, δεν μπορεί να φανταστεί ότι μετά από μια βδομάδα θα επιστρέψει εκεί κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες. Ένας από τους διαχειριστές του μουσείου έχει δολοφονηθεί με φρικτό τρόπο και ο Νταλγκλίς και οι συνεργάτες του καλούνται να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα που έχει πολλές παρενέργειες. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στην περίοδο του μεσοπολέμου (1919-1939) και μία από τις αίθουσές του, η Αίθουσα φόνων, φιλοξενεί εκθέματα των διασημότερων εγκλημάτων της εποχής εκείνης. Και τώρα έχει εμφανιστεί ένας σύγχρονος δολοφόνος, του οποίου όμως τα εγκλήματα μοιάζουν με υποθέσεις από το χθες. Η Π.Ντ. Τζέιμς αποδεικνύει, για μια φορά ακόμα, πόσο δίκιο είχε ο Όργουελ όταν έλεγε ότι ο φόνος, το κορυφαίο έγκλημα, προκαλείται μόνο από έντονα συναισθήματα. Στο νέο αυτό μυθιστόρημα της σπουδαίας Aγγλίδας συγγραφέως οι αναγνώστες θα βρουν ό,τι περισσότερο έχουν αγαπήσει στα έργα της: τα πλούσια ψυχολογικά ανθρώπινα πορτρέτα μαζί με τη συναρπαστική πλοκή.