Ένα σεντούκι γεμάτο μυστικά (Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης, 2006)
ο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, με τίτλο "Ένα σεντούκι γεμάτο μυστικά", απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου και της Α΄ τάξης του Γυμνασίου. Η έκδοση μπορεί να αξιοποιηθεί το πλαίσιο του μαθήματος της σχολικής ιστορίας ή σε καινοτομίες, όπως η "Ευέλικτη ζώνη", και φιλοδοξεί να εξοικειώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες με πτυχές της τοπικής ιστορίας, παρέχοντας παράλληλα τα κατάλληλα ερεθίσματα και τις ιδέες που υπηρετούν την κατεύθυνση της διερεύνησης του ιστορικού και πολιτισμικού τοπίου της Κοζάνης. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από μία εισαγωγή και 14 ιστορίες, οι οποίες αναφέρονται σε 14 διαφορετικές θεματικές, σχετικές με την ιστορία της πόλης.