Η αρχή του ταυτόσημου - Ομηρόλη, Εύα (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2006)
Δύο άτομα, για παράδειγμα χρυσού, είναι ίδια κι απαράλλαχτα παντού. Αυτή είναι η Αρχή του Ταυτόσημου της κβαντικής μηχανικής. Αραγε δυο άνθρωποι μπορεί να είναι ίδιοι κι απαράλλαχτοι; θα αναρωτηθεί ο Αλέξανδρος Απέργης, πρωτοετής φοιτητής της Φυσικής, που στέκεται μπροστά στο υπερούσιο θαύμα της ζωής, διαλέγοντας ως οδηγό του τη γνώση και την ατέρμονη προσπάθεια γι' αυτή. λλοτε μπερδεύεται κι άλλοτε πάλι τα καταφέρνει κι ερμηνεύει την ευτυχία, τη φιλία και τον έρωτα με μαθηματικές εξισώσεις και αρχές της κβαντικής μηχανικής.