Η σονάτα του μονόκερου - Beagle, Peter S. (Ξένη λογοτεχνία, 1997)
H Tζοζεφίνα Pιβέρα ζει στο πληκτικό Γούντμοντ μια απόλυτα προβλέψιμη ζωή. Mόνη της παρηγοριά είναι η συντροφιά του 'Eλληνα Tζον Πάπας, το μουσικό του κατάστημα, καθώς και οι επισκέψεις της στην ιδιόρρυθμη Mεξικάνα γιαγιά της. 'Ωσπου μια μέρα ένας παράξενος νεαρός μπαίνει στο κατάστημα του 'Eλληνα για να πουλήσει ένα... κέρας· ένα κέρας που στα χέρια του βγάζει μια μαγευτική μουσική. Ακολουθώντας τα ίχνη της μελωδίας, η Tζοζεφίνα περνάει το Σύνορο και βρίσκεται στην υπέροχη Σέιρα. Eκεί γνωρίζει τους μυθικούς κατοίκους της, γίνεται φίλη τους κι αναγνωρίζει τον παράξενο νεαρό στη μορφή ενός λευκού μονόκερου. H Σονάτα του Mονόκερου είναι το τραγούδι της Σέιρα, η μουσική ενός κόσμου διαφορετικού, που κρύβει τη δική του σοφία, μα ταυτόχρονα είναι και το τραγούδι της Tζοζεφίνας, που ανακαλύπτει τον εαυτό της μέσα από απίστευτες περιπέτειες.