Το φιλί που καίει - Αθανασιάδου, Ανθούλα (Εφηβικό μυθιστόρημα, 2003)
Αυτές οι διακοπές, απ' τον παράδεισο που ονειρευόμουν, έχουν καταντήσει κόλαση... Είναι δυνατόν να πάω να ερωτευτώ το ίδιο αγόρι που θέλει και η κολλητή μου; Αχ, καημένη Μακρίνα! Ακόμα κι αν δε σε έτρωγαν οι τύψεις, καμία τύχη δε θα μπορούσες να έχεις δίπλα στην εκθαμβωτική φίλη σου... Τέτοιες σκέψεις κάνει η Μακρίνα, στριφογυρνώντας άυπνη στο κρεβάτι της, ένα αυγουστιάτικο βράδυ στη Σίφνο.