Κατευθυντήριες οδηγίες για κτίρια λαϊκών βιβλιοθηκών (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 2004)
Στόχος το έργου είναι η δημιουργία ενός εργαλείου για τη διαμόρφωση των χώρων των λαϊκών βιβλιοθηκών με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία τους και, κυρίως, την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους στο κοινό. Επιδιώκοντας να αποτελέσει το έργο ένα σημείο διασύνδεσης στον κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των μελών της διεπιστημονικής ομάδας που απαιτείται να συγκροτηθεί για την αποδοτική ανέγερση, διαμόρφωση, επέκταση, επισκευή ή ανακαίνιση κτιρίων λαϊκής βιβλιοθήκης, η επιτροπή αξιοποίησε τις υπάρχουσες εργασίες στον τομέα αυτό και έλαβε υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο, καθώς και την ισχύουσα σχετική νομοθεσία.