Μια στιγμή μόνο - Παπαχρήστος, Γιώργος Χρ., 1955- (Ελληνική λογοτεχνία, 2007)
Πόσο απέχει η δικαίωση από την απόλυτη ανατροπή; Ο προσωπικός θρίαμβος από τη φρίκη και τη συντριβή; Η καταξίωση ενός έρωτα από την προδοσία; Ο ηρωισμός από το βούρκο και την εξαθλίωση; Μια στιγμή μόνο. Όσο διαρκεί το όνειρο της πολιτικής και συναισθηματικής απελευθέρωσης μιας οικογένειας απλών ανθρώπων, που βίωσε με τρόπο συγκλονιστικό και σε πολλές περιπτώσεις συνθλίφτηκε στις μυλόπετρες της ιστορίας την πιο κρίσιμη, ίσως, μεταπολεμική περίοδο, από το 1961 ως το 1981· περίοδο που σημάδεψε την πορεία της χώρας και σημαδεύτηκε από γεγονότα και καταστάσεις που χάραξαν τις ψυχές μιας ολόκληρης γενιάς. Αγώνες χωρίς αύριο, οράματα τυλιγμένα σε γυαλιστερό χαρτί, παθιασμένοι έρωτες στο περιθώριο μιας εθνικής τραγωδίας και ανώνυμοι πρωταγωνιστές, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, συνθέτουν ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα. Οι ήρωες του βιβλίου του Γιώργου Παπαχρήστου σε "μια στιγμή μόνο" διανύουν τη λεπτή κόκκινη γραμμή με τις διαδρομές, τα πάθη, τα όνειρά τους, την ίδια τους τη ζωή.