Ιωάννα της καρδιάς - Παπαοικονόμου, Μιρέλλα (Κέδρος, 2006)
"Δεν είναι πατέρας μου! Ούτε εσύ μάνα μου! Τόσα χρόνια μ' αφήσατε να ζω στο σκοτάδι, για να μην μπορώ να επιλέξω. Η ζωή μου μού ανήκει. Δεν είναι δική σας, να την κάνετε ό,τι θέλετε..." "Γιατί γεννήθηκα; Ποιος έρωτας μ' έβγαλε στη ζωή; Ποιος είναι ο άντρας που έγινε πατέρας μου και δεν ξέρει καν την ύπαρξή μου; Όσα εμπόδια κι αν συναντήσω, δεν πρόκειται να εγκαταλείψω αυτό τον αγώνα. Είναι πιο σπουδαίος απ' όλους όσους έδωσα ως τώρα. Είναι αγώνας ζωής. Κι αν δεν τον κερδίσω, δε θα ησυχάσω..." Το βιβλίο αυτό είναι βασισμένο στο ομώνυμο τηλεοπτικό σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου "Ιωάννα της καρδιάς". Η αφηγηματική απόδοση είναι της Δέσποινας Λάδη.